Kolkmann Zweigelt Rosé är ett friskt och läskande rosévin i klimatsmart PET-flaska från Österrike. Det är premiär för familjen Kolkmann att sälja vin i Sverige och vi är väldigt glada över att få lansera detta energiknippe till vin. Fruktig, ungdomlig smak med inslag av vattenmelon, jordgubbar, örter, persika och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller kyckling, gärna sallader.

Om vinet:

Kolkmann Zweigelt Rosé: PET-flaska 750 ml, 99 kr, art.nr 2006021, lanseras i över 300 butiker. Producent Weingut Kolkmann

Det här österrikiska rosévinet från Niederösterreich är gjort av druvan Zweigelt (100 %).  Vinet är hållbarhetscertifierat enligt Sustainable Austria och får Systembolagets märkning "Hållbart Val" tack vare både certifiering och klimatsmart förpackning. 

Niederösterreich är Österrikes största region och ligger nordväst om Wien. Området präglas av svala nätter och varma dagar vilket hjälper druvorna att mogna långsamt. Druvorna till detta vin kommer från området Weinviertel. Här möts bergskedjorna Alperna och Karpaterna och odlingarna ligger på relativt hög höjd. Området klassas som en alpin bergskedja och dagens jordar bildades genom processer som började för cirka 10 000 år sedan och är idag en grus och sandrik jordmån ovanpå en berggrund av kalksten, märgel och sandsten. Det ger bra förutsättningar för vinrankorna som hämtar vatten, syre och naturliga näringsämnen från den underliggande berggrunden.

 

Om producenten:
Familjen Kolkmann, baserade i Wagram, är inne på den fjärde generationen som är engagerade i företaget. Idag drivs vineriet av Gerhard Kolkmann och hans farbror Horst Kolkmann (som båda är vinmakare tillsammans med cellar master Daniel Schön) och deras respektive familjemedlemmar som sköter marknadsföring, arbete i vingården och projektledning.

Kolkmann har varit hållbarhetscertifierade sedan 2016 och vann pris för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete förra året. De kommer även från årgång 2023 att ha ekologiskt certifierade viner.

Högupplöst produktbild

×