Den första juni lanseras PINK BLISS Rosé i Systembolagets fasta sortiment!

Pink Bliss är ett ekologiskt och läskande rosévin i klimatsmart 1500 ml pouch från Niederösterreich, Österrike. Vinet är framtaget i ett spännande samarbete mellan Wineability och Horst und Gerald Kolkmann som är en del av familjeföretaget Weingut Kolkmann. 

Fruktig smak med inslag av vattenmelon, jordgubbar, granatäpplen, persika och blodapelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller kyckling, gärna sallader.

Om vinet:

Pouch, 1500 ml, 169 kr, art.nr 2790, lanseras i över 240 butiker. Årgång 2023. Producent Wineability AB. 

Det här österrikiska rosévinet från Niederösterreich är en blend av 70 % Zweigelt  och 30% Blauer Portugieser.  Vinet är ekologiskt certifierat och får Systembolagets märkning "Våra mest hållbara drycker" tack vare:

  • Miljöcertifierad odling och produktion
  • Socialt ansvar i odling och produktion
  • Lägre klimatavtryck förpackning

Druvorna kommer till 100 % från vinregionen Niederösterreich, som ligger i hjärtat av Österrike, nära Wien. Påverkad av det pannoniska klimatet från öster och floden Donau i söder, är heta somrar och svala nätter är typiska för denna vinregion. Dessa klimatmönster erbjuder idealiska förutsättningar för odling av traditionella druvsorter som Zweigelt och Blauer Portugieser.

 

Om producenten:
Pink Bliss är ett samarbete mellan Wineability AB och Horst und Gerhard Kolkmann.


På Kolkmann Family Wine Estate kretsar allt kring vin. Fyra generationer av Kolkmanns bor och arbetar för närvarande på vingården. Kärlek och passion för vinframställning och respekt för varandra gör dem till ett unikt team.
Familjens filosofi är att vinerna ska vara ett uttryck för den mark och terroir de kultiverar och bor på. De anser att de inhemska druvsorter är de autentiska och sanna, i den stil som har hjälpt till att forma det goda ryktet för österrikiska viner. Livligt och saftigt med en tydlig struktur och frukt. Harmoniska viner med karaktär och elegans.


Kolkmann har varit hållbarhetscertifierade sedan 2016 och har vunnit pris för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete. Sedan årgång 2023 är de även ekologiskt certifierade.

Högupplöst produktbild

×